Guus Til

AZ verspeelt winst in blessuretijd na botte pech Bizot

AZ heeft in de strijd om de derde plaats twee punten verspeeld. De plichtmatig spelende Alkmaarders lieten in blessuretijd een overwinning bij De Graafschap door de vingers glippen: 1-1.

AZ-keeper Marco Bizot maakte in de 91ste minuut een onfortuinlijk eigen doelpunt, nadat de bal via de paal en zijn hand in het doel was beland.

De ploeg van John van den Brom heeft nu twee punten voorsprong op naaste belager Feyenoord, dat zondagmiddag op bezoek gaat bij VVV-Venlo.

Sterk begin AZ

AZ heerste in het eerste halfuur, maar doelman De Graafschap-doelman Nigel Bertrams had weinig moeite met schotjes van Oussama Idrissi en Mats Seuntjens.

De Graafschap knokte zich langzaam in de wedstrijd, kreeg kansen via Youssef El Jebli, Azor Matusiwa, Leeroy Owusu en Delano Burgzorg, maar scoorde niet. Pal voor rust kopte Jonas Svensson naast na een uitstekende aanval van AZ.

Zeven minuten na rust was het dan toch raak. Adam Maher stuurde Seuntjens weg en die bediende Guus Til op maat: 0-1.

In het matige vervolg gebeurde er bar weinig. Tot een volley van Daryl van Mieghem via de paal en een hand van Bizot in het doel vloog en daarmee de Graafschap alsnog langszij bracht.