Paul Gladon

Groningen overtuigt niet, maar zet zegereeks onverdroten voort

De winnende reeks in eigen huis van FC Groningen wordt met elke thuisduel weer net iets meer bijzonder. Overtuigend was het allemaal niet, maar tegen Excelsior boekten de noorderlingen hun zevende opeenvolgende thuiszege: 1-0.

Om dat nog even in een mooi perspectief te plaatsen: in heel 2018 behaalde de club negentien punten in thuiswedstrijden. Nu heeft Groningen er dus al twee meer. Bovendien kreeg het al 314 minuten thuis geen doelpunt tegen.

Excelsior leed daarentegen zijn zesde nederlaag op rij. Het was de eerste wedstrijd onder interim-trainer André Hoekstra, die de eerder deze week opgestapte Adrie Poldervaart verving.

De eerste helft was het aanzien amper waard. Groningen zocht inspiratieloos de aanval en Excelsior hield tegen. Alleen in de openingsfase was de thuisclub via Kaj Sierhuis en Amir Absalem even gevaarlijk.

De tweede helft leverde meer vertier op. Excelsior speelde aanvallender en kreeg kansen via Jurgen Mattheij, Mounir El Hamdaoui en Dennis Eckert.

De treffer viel echter aan de andere kant. Ritsu Doan schoot nog naast, maar Paul Gladon vond uit de draai (zoals oud-Groningen-speler Hennie Meijer in zijn beste dagen) wel het net.