Sheraldo Becker knuffelt Aaron Meijers na diens 2-0 ANP

Voor het eerst in zeven duels is ADO Den Haag weer tot winst gekomen. En hoe: in eigen huis werd met liefst 5-0 gewonnen van FC Utrecht, dat al acht wedstrijden op rij niet had verloren.

Lex Immers maakte al snel de 1-0 nadat de bal uit een kluts voor zijn voeten gecaramboleerd was. Daarna nam Utrecht alsnog het initiatief en kregen Sander van de Streek, Othmain Boussaid en Gyrano Kerk kansen, mede dankzij Haagse fouten.

ADO sloeg echter binnen een mum van tijd twee keer toe. Aron Meijers was het eindstation van een vlammende counter en vanuit de aftrap verloor Utrecht direct de bal, waarna opnieuw een snelle counter ADO een goal opleverde. Dit keer was Danny Bakker de afmaker.

Gevaarlijker

Utrecht had ook na rust meer balbezit, maar leek niet meer te geloven in de ommekeer, die het deze week bij VVV wel bewerkstelligde. Bovendien was ADO veel trefzekerder. Tomas Necid tikte de 4-0 binnen en Immers was met een kopbal zelfs nog goed voor de 5-0.

De fans van ADO konden hun ogen nauwelijks geloven. Zo vaak gebeurt het ook niet dat hun club vijf keer scoort. Op 5 maart 2011 lukte dat thuis tegen NEC voor het laatst: 5-1.

Na afloop stak FC Utrecht-trainer Dick Advocaat zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Een incidentje in de rust noopte hem ook nog eens tot een wissel. "Timo Letschert heeft in de rust dingen gezegd die niet kunnen. Wat hij gezegd heeft, is niet belangrijk. Te veel om hem door te laten spelen."

Zijn hele team moest het overigens ontgelden. "Morgen moeten ze terugkomen. Geen vrije dag."

Statistieken ADO Den Haag - FC Utrecht

STER reclame