Robert Lewandowski

Bayern deelt enorme dreun uit aan Borussia

Bayern München heeft in de Bundesliga Borussia Dortmund van de troon gestoten door thuis het rechtstreekse duel met de Borussen met liefst 5-0 te winnen. Bij rust stond het al 4-0.

Mats Hummels kopte tegen zijn oude club al na tien minuten raak uit een hoekschop. Niet veel later stond het al 2-0: Robert Lewandowski onderschepte een zwakke breedtepass van Dan-Axel Zagadou, wipte de bal kunstig over keeper Roman Bürki heen en schoot via de paal binnen.

Lewandowski mocht zijn feestje vieren: De Pool had net zijn 200ste Bundesligadoelpunt gemaakt. Hij is de vijfde speler die deze mijlpaal bereikt. Gerd Müller, Klaus Fischer, Jupp Heynckes en Manfred Burgsmüller gingen hem voor.

Voor rust geklaard

Kort voor rust maakte Javi Martinez er met een geplaatst schot 3-0 van en kopte Serge Gnabry op aangeven van Thomas Müller ook nog de 4-0 binnen.

Na de pauze deed Bayern het kalmpjes aan en scoorde alleen Lewandowski nog een keer, waardoor Borussia een schrobbering als vorig jaar (6-0 nederlaag) bespaard bleef. De klap zal er niet minder hard om zijn, want Bayern staat nu weer een punt voor op de ranglijst.