Teleurstelling bij Twente-verdediger Nacho Monsalve

FC Twente verliest opnieuw, Sparta profiteert niet optimaal

FC Twente is opnieuw tegen een nederlaag aangelopen in de eerste divisie. De koploper verloor in eigen huis met 1-0 van de nummer zeventien, FC Dordrecht. Naaste achtervolger Sparta profiteerde niet optimaal van dat verlies. De Rotterdammers speelden met 1-1 gelijk bij Den Bosch, waardoor de achterstand op Twente nu nog zeven punten bedraagt.

Twente verloor afgelopen maandag met 4-1 bij RKC Waalwijk en ook tegen Dordrecht wilde het bepaald niet vlotten. Twente creëerde amper kansen en kort voor rust namen de bezoekers de leiding. Na een hoekschop bracht Maarten Peijnenburg de bal voor het doel, waarna Daniel Breedijk de bal binnen werkte.

Na rust probeerde Twente het wel, maar de aanvallen bleken krachteloos. Alleen invallers Rafik Zekhnini en Haris Vuckic doken een keer gevaarlijk op voor het doel van Dordrecht, maar scoren lukte ze niet.

Sparta onderuit in Den Bosch

Nummer twee Sparta kon het verschil met Twente terugbrengen tot vijf punten, maar dan moest er wel gewonnen worden bij Den Bosch. De Bosschenaren, vierde op de ranglijst, wilden echter niet meewerken aan dat scenario en hielden de Rotterdammers op 1-1.

Sparta kreeg de beste kansen in de eerste helft. Spits Lars Veldwijk was tot tweemaal toe dicht bij een goal. Den Bosch-keeper Wouter van der Steen pakte de eerste inzet en even later schoot Veldwijk voorlangs.

Twintig minuten voor tijd opende Den Bosch de score. De Italiaan Stefano Beltrame maakte met een halve omhaal van dichtbij zijn dertiende doelpunt van het seizoen. De thuisploeg kreeg daarna kansen op meer, maar de goal viel aan de andere kant. Den Bosch-verdediger Stefan Velkov schoot de bal ongelukkig in eigen doel, waardoor Sparta toch nog een punt pakte.