Lieke Martens viert de 2-0

Oranjevrouwen boeken simpele oefenzege op Mexico

De Oranjevrouwen hebben de eerste oefeninterland op weg naar het WK overtuigend gewonnen. Mexico werd in Arnhem met 2-0 verslagen.

Al snel werd duidelijk dat Nederland veel sterker was dan de nummer achttien van de wereldranglijst. Shanice van de Sanden bracht de Mexicaanse defensie al na vijf minuten aan het wankelen. Ze trof de lat en zag de bal vervolgens net niet over de doellijn vallen.

De openingstreffer volgde niet veel later toen Jill Roord bij een harde uithaal de handen van de keeper vond en Vivianne Miedema de rebound binnenschoot. Martens drukte nog voor rust het grote krachtverschil in cijfers uit met een heerlijk schot van afstand: 2-0.

De basiself van het duel Nederland-Mexico, vlnr: Roord, Bloodworth, Dekker, Miedema, Spitse, Van Veenendaal, Van Es, Martens, Van de Donk, Van de Sande en Van Lunteren

Na de rust verzuimde Oranje het kat- en muisspel in doelpunten om te zetten. Het spel was verzorgd, maar met name Miedema en Martens lieten de kansen onbenut.

'Te weinig goals'

Na afloop sprak Jill Roord over dubbele gevoelens over de makkelijke zege. "We hebben laten zien dat we veel beter waren dan Mexico, maar het had nóg beter gemoeten. We hadden hier ook met dubbele cijfers kunnen winnen."

Ook Shanice van de Sanden vindt dat Nederland te weinig kansen heeft benut. "Maar dit geeft vertrouwen richting het WK. Er zit nog meer rek in het team en hopelijk komt dat er snel uit."