Joël Veltman viert feest in Madrid met Erik ten Hag
NOS Voetbal

Ajacied Veltman klaar voor Willem II en Ronaldo: 'Ik ben sterker dan ooit'

Hij is fit, pijnvrij en sterker dan ooit. Joël Veltman lag er bijna een jaar uit met een zware kruisbandblessure maar lijkt helemaal klaar voor de zinderende laatste weken voor Ajax in de eredivisie en de Champions League.

"Ik heb bijna een jaar niets gedaan, dus ben helemaal uitgerust", zegt de Ajax-verdediger met lach. "En ik ben sterker dan ooit. Ook na mijn eerste kruisbandblessure kwam ik fysiek en mentaal veel sterker terug. En dat is nu ook weer aan de hand. Ik ben natuurlijk niet tópfit. Dat zijn jongens als Daley en Matthijs, die veel spelen. En ik heb na een zware training of zware wedstrijd weleens een stijve knie. Maar dat is normaal."

Twijfels over terugkeer

Een jaar geleden scheurde Veltman tijdens een duel met VVV-Venlo de voorste kruisband van zijn rechterknie. Tijdens de lange revalidatie sloegen de twijfels bij Veltman weleens toe.

"Na drie of vier maanden bleef ik steeds ontstekingen houden in mijn knie, waardoor ik de oefeningen niet goed kon doen. Dan denk je wel: komt dit nog goed en haal ik wel weer een dusdanig niveau dat ik bij Ajax aan de bak kom?"

Veltman: 'Ik ben fit, pijnvrij en sterker dan ooit'

Maar Veltman kwam weer aan de bak. In februari maakte hij in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda zijn rentree in de eredivisie. En door de schorsing van Noussair Mazraoui (twee wedstrijden in de eredivisie en één in de Champions League) kan de 27-jarige verdediger zijn borst natmaken: zaterdag speelt Ajax de lastige uitwedstrijd bij Willem II, woensdag volgt het eerste kwartfinaleduel met Juventus in de Champions League.

"Ze zeggen dat het nu pas spannend wordt, en dat is ook wel zo. Ik hoop dat ik speel, maar dat weet je pas als het eerste fluitsignaal klinkt", zegt Veltman. "Zaterdag tegen Alexander Isak, een lastige spits van 19 jaar. En of Cristiano Ronaldo drie dagen later speelt, is nog even afwachten. Het zou wel mooi zijn als ik tegen hem speel. Daar teken ik voor."

Veltman is klaar voor Isak en Ronaldo

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl