Afgelopen zomer waren er 160 inbraken in auto's en campers in Zeeland
In samenwerking met
Omroep Zeeland
NOS Nieuws

Celstraffen geëist tegen inbrekersfamilie die 160 keer toesloeg

Het Openbaar Ministerie heeft gevangenisstraffen tot 3,5 jaar geëist tegen een inbrekersfamilie. Een echtpaar en hun zoon en schoondochter worden verdacht van inbraken in 160 campers en auto's, afgelopen zomer langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust.

De familie werd in Domburg aangehouden in hun camper. De politie vond daar acht mensen, een man van 43 jaar, z'n 41-jarige vrouw en hun kinderen, onder wie een baby van een jaar.

Uiteindelijk moesten vier van hen zich voor de rechter verantwoorden. Tegen de man werd 3,5 jaar cel geëist. Zijn vrouw hoorde 3 jaar tegen zich eisen, de zoon 2,5 jaar en de schoondochter 2 jaar. De celstraffen voor de ouders zijn hoger, omdat ze ook worden vervolgd voor het leiden van een criminele organisatie. Volgens het OM werden ook de kinderen ingezet bij de inbraken.

In de rechtszaal bekende de man een deel van de inbraken, maar hij zegt dat hij ze lang niet allemaal heeft gepleegd. Ook zegt hij dat hij alleen handelde. Volgens hem ging zijn familie naar het strand als hij ging stelen. Volgens Omroep Zeeland sluit de moeder zich aan bij dat verhaal. "Ik ben geen monster die haar kinderen uit stelen stuurt", zei ze tegen de rechter.

Maar het OM gelooft dat verhaal niet. De camper was afgeladen met tientallen koffers en tassen toen de politie de familie oppakte. Daar moet volgens de officier van justitie iedereen van geweten hebben.

Voordat de inbraakgolf vorig jaar in Zeeland en Zuid-Holland begon was er ook een in Vlaanderen. Ook daar wordt de familie van verdacht. Daarom worden ze ook vervolgd in België.

Advertentie via Ster.nl