Stille tocht voor omgekomen Bekiro
In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Openbaar Ministerie: vader stak zoon Bekiro (12) met zwaard in het hart

Het Openbaar Ministerie stelt dat een man uit Arnhem zijn 12-jarige zoon met een zwaard heeft doodgestoken. De aanklager zei dat vandaag tijdens een niet-inhoudelijke behandeling van de zaak.

Het OM denkt dat Tevfik G. zijn zoon Bekiro in december met een vooropgezet plan om het leven bracht. Nadat hij Bekiro had aangevallen, ging de man met het zwaard achter zijn andere zoon aan. De 15-jarige jongen wist weg te komen.

Psychose

Tevfik G. was vandaag niet bij de zaak aanwezig. Volgens zijn advocaat heeft de man het momenteel erg zwaar. De advocaat denkt dat zijn cliënt mogelijk handelde in een psychose, meldt Omroep Gelderland.

De advocaat wil de 15-jarige zoon oproepen als getuige om een beter beeld te krijgen van de geestelijke gesteldheid van G. in de dagen voor de dood van Bekiro. Het OM ziet dit vanwege diens traumatische ervaring niet zitten.

Na de dood van Bekiro werd in Arnhem een herdenkingsdienst gehouden. Daar waren een paar honderd mensen bij. In een stille tocht liepen zo'n 150 mensen mee.

Advertentie via Ster.nl