NOS Nieuws

'Prins Harry en Meghan hebben mijn Instagram-account afgepakt'

Een Brit die zo'n drie jaar het account @sussexroyal gebruikte, zegt dat Instagram zijn accountnaam aan de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan heeft gegeven. Kevin Keiley voelt zich "gevleid" maar is ook "geïrriteerd", vertelt hij aan de BBC.

De rij-instructeur uit de buurt van West-Sussex gebruikte de naam omdat hij supporter is van de voetbalclub Reading FC, die de bijnaam 'Royals' heeft. Volgens Instagram is de naam veranderd omdat Keiley's account inactief was, schrijft de Britse omroep. Het werd veranderd in _sussexroyal_.

Keiley kwam erachter door een bericht van zijn zoon. "Ik dacht: 'Waar gaat dat over?'" Toen hij vervolgens op Instagram keek, zag hij zijn nieuwe naam met de underscores ervoor en erachter.

Ik weet niet wat het koninklijke koppel van plan is.

Kevin Keiley

De Brit zegt dat niemand van de koninklijke familie of Instagram vooraf contact met hem had opgenomen om te vragen of ze de naam mochten veranderen. Hij wil het het sociale medium niet meer gebruiken totdat hij Instagram persoonlijk heeft gesproken. Keiley had niet veel volgers en postte niet vaak, maar hij gebruikte het sociale medium om posts van anderen te volgen en liken, zegt hij tegen BBC.

Wereldrecord

Op Twitter heeft Keiley zijn account @sussexroyal nog wel en hij verstuurt nu expres allerlei tweets, nadat hij het account jarenlang niet heeft gebruikt. "Ze kunnen het account niet pakken als het actief is. Ik weet niet wat het koninklijke koppel van plan is." Mochten ze ook zijn Twitter-account willen, dan zou hij ze vragen of ze "ten minste het fatsoen kunnen hebben om met hem te praten".

Prins Harry en Meghan worden de hertog en hertogin van Sussex genoemd. Hun account werd dinsdag gelanceerd en had als eerste account ter wereld een miljoen volgers. Een dag en drie berichten later staat de teller al op 3,5 miljoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl