Razvan Marin (rechts) in duel met Ajacied Nico Tagliafico in de Champions League-voorronde
NOS Voetbal

Ajax legt de Roemeense middenvelder Marin vast

Het hing al even in de lucht, maar nu is de deal rond: de aanvallende middenvelder Razvan Marin komt de gelederen van Ajax versterken. De 22-jarige Roemeen wordt voor een bedrag van 12,5 miljoen euro overgenomen van Standard Luik. Hij tekent een contract dat hem voor vijf jaar aan de Amsterdammers verbindt.

Marin doorliep in eigen land de Gheorghe Hagi Football Academy en kwam daarna uit voor FC Viitorul Constanta. In januari 2017 verhuisde de rechtsbenige voetballer naar Standard Luik. Hij heeft vijftien interlands op zijn naam staan.

Marc Overmars, directeur voetbalzaken bij Ajax, liet afgelopen zondag al doorschemeren zijn zinnen op Marin te hebben gezet. Hij kende de middenvelder, die mogelijk de leemte kan opvullen die de naar Barcelona vertrekkende Frenkie de Jong achterlaat, nog van de duels van Ajax met Standard, eerder dit seizoen in de derde voorronde van de Champions League (2-2 en 3-0).

Dynamischer

"Thuis speelde ik een heel goede wedstrijd", vertelt Marin bij Ajax-tv over de 2-2 in België. "Dat zeiden ze hier. En in de kranten stond ook dat de coach mij goed vond in die wedstrijd. Sindsdien werd ik gevolgd."

Van een vergelijking met De Jong wil hij niets weten. "Ik denk dat we heel verschillende spelers zijn. Hij staat dichter voor de verdediging en kan tegenstanders uitschakelen. Ik ben dynamischer. Ik wil meer in de zestien van de tegenstander komen. Scoren en assists geven. Ik kan zeggen dat ik een goede pass heb en het spel goed lees."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl