Lars Hutten (l), Jorrit Smeets (m) en Lex Immers

Fortuna en ADO scoren niet in oersaai duel

Fortuna Sittard en ADO Den Haag hebben in een oersaai duel niet weten te scoren. De nummer 14 en 13 van de eredivisie deden met het doelpuntloze gelijkspel nog redelijke zaken, aangezien Excelsior, de nummer 15, met 2-1 verloor van NAC.

Fortuna speelde een uur met tien man omdat José Rodríguez na 32 minuten met een rode kaart werd weggestuurd wegens een overduidelijke elleboogstoot in het gezicht van Shaquille Pinas, die nota bene al met een masker speelde.

Niet in grootse vorm

Beide teams steken niet in grootse vorm en dat was in de eerste helft te zien. Alleen Lazaros Lamprou (Fortuna) zorgde met een mooie stift en een schot voorlangs voor wat speldenprikjes.

Na de snelle rode kaart voor Fortuna kwam ADO pas in het stuk voor. Abdenasser El Khayati en Lex Immers kregen schotkansen en Tomás Necid kopte naast. ADO drong Fortuna terug, maar creëerde slechts twee goede kansen: Erik Falkenburg kopte op de lat en Sheraldo Becker knalde in het zijnet.

Fortuna was in de slotfase via Branislav Ninaj nog dicht bij de 1-0, maar het tegenvallende duel verdiende ook geen doelpunt.

64 treffers

De thuisploeg had dit seizoen al 64 treffers geïncasseerd, het meeste van alle clubs in de eredivisie. Dit jaar vielen in alle duels van Fortuna minimaal drie goals.