Menno Koch viert de 1-2 bij Excelsior

NAC leeft nog na zege in 93ste minuut bij Excelsior

NAC Breda mag nog altijd hopen op lijfsbehoud. De nummer 18 in de eredivisie won door een doelpunt in de extra tijd met 2-1 bij Excelsior en verkleinde daardoor het gat met nummer 17 De Graafschap tot vier punten.

De thuisploeg had aanvankelijk nog een klein feestje te vieren, want voor het eerst in zes wedstrijden werd er weer eens gescoord. Na 504 minuten zonder treffer tikte Mounir El Hamdaoui op aangeven van Marcus Edwards de openingstreffer binnen.

Die voorsprong was op dat moment niet terecht. Excelsior kreeg weliswaar de eerste kans van het duel, maar daarna was NAC keer op keer gevaarlijk, vooral via Giovanni Korte en Gervane Kastaneer. Excelsior-doelman Alessandro Damen speelde echter een dijk van een wedstrijd.

Mazzel

Alle uitgespeelde kansen leverden niets op, maar na ruim een uur sloeg NAC met wat mazzel toch toe. Een als voorzet bedoelde dwarrelbal van Korte eindigde pardoes in de verre hoek.

Beide clubs hadden weinig aan slechts een punt, dus de wedstrijd - die kwalitatief niet al te best was - bleef een genot om naar te kijken. Ryan Koolwijk had Excelsior op 2-1 moeten zetten, maar de goal viel in de 93ste minuut aan de andere kant: Menno Koch bezorgde met zijn kopbal NAC de eerste zege sinds 22 december.