Robert Lewandowski viert het doelpunt met Serge Gnabry

Bayern voorkomt stunt in krankzinnig duel, Klaassen helpt Werder verder

Bayern München heeft in het Duitse bekertoernooi ternauwernood een stunt van 1. FC Heidenheim 1846 kunnen afwenden. Met tien man keek Bayern halverwege tegen een 2-1-achterstand aan en na een krankzinnige tweede helft werd vijf minuten voor tijd alsnog een blamage voorkomen. Het duel eindigde in 5-4.

Na twaalf minuten nam Bayern de leiding via Leon Goretzka en dat leek de opmaat voor een reguliere en overtuigende bekerzege. Maar na een kwartier kreeg Niklas Süle rood voor een harde tackle op de rand van het strafschopgebied en daardoor veranderde het spelbeeld.

De nummer zes van de tweede Bundesliga had in de vorige ronde Bayer Leverkusen uitgeschakeld en leek na die rode kaart op weg naar weer een stunt. Marc Schnatterer schoot op de lat, bediende Robert Glatzel (1-1) en maakte zelf de 1-2.

Zieke Lewandowski helpt Bayern

Na rust viel de zieke Robert Lewandowski in en prompt ging het lopen bij Bayern, dat via Thomas Müller, Lewandowski en Serge Gnabry op 4-2 kwam.

Glatzer bracht Heidenheim met twee goals weer langszij, waarna Lewandowski in de 84ste minuut uit een penalty voor 5-4 zorgde.

Davy Klaassen na de 0-2

Werder Bremen bereikte de laatste vier dankzij een 2-0 zege bij Schalke 04, dat door Huub Stevens geleid wordt. Davy Klaassen bepaalde in Gelsenkirchen de eindstand.

Klaassen rondde na 72 minuten fraai af met na een voorzet vanaf de linkerflank. Milot Rashica had de formatie uit Bremen op voorsprong gezet.

Nuri Sahin van Werder, voormalig speler van Feyenoord, kreeg vlak voor tijd rood wegens gevaarlijk spel.

HSV en Leipzig ook door

Dinsdagavond bereikten Hamburger SV en RB Leipzig ook de halve finales van de DFB-Pokal.

HSV deed dat ten koste van SC Paderborn, dat ook uitkomt in de tweede Bundesliga. Er werd in Paderborn met 2-0 gewonnen. RB Leipzig boekte ook een uitzege. Op bezoek bij FC Augsburg werd met 2-1 gewonnen.