FC Utrecht viert feest

FC Utrecht buigt bij VVV achterstand om in ruime zege: 2-6

FC Utrecht heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met ruime cijfers gewonnen. De bezoekers keken halverwege tegen een 2-1-achterstand aan, maar scoorden er in de tweede helft lustig op los: 2-6. Riechedly Bazoer nam twee doelpunten voor zijn rekening.

Het is voor FC Utrecht de eerste keer ooit dat het zes keer weet te scoren in een uitwedstrijd. Tevens werd een clubrecord geëvenaard door vier uitduels op een rij te winnen. Eerder lukte dat van september tot november 1971.

Patrick Joosten wordt bejubeld na zijn 2-1

Joosten

Beide teams zochten voor rust de aanval en vooral VVV kreeg kansen. Johnatan Opoku miste drie mogelijkheden, maar maakte ook de 1-0. Bazoer schoof kort daarna de 1-1 binnen, waarna Utrecht-huurling Patrick Joosten VVV met een fraai schot op 2-1 zette.

Acht minuten na rust maakte Bazoer met een mooie knal opnieuw gelijk. VVV was de draad kwijt en een kwartier later leidde Utrecht met 2-5 na treffers van Danny Post (eigen goal), Sean Klaiber (buitenkant rechts) en Sander van de Streek (diagonaal schot). Michiel Kramer maakte nog de 2-6.

Op schot

De Utrechters zijn de laatste weken behoorlijk op schot. Ze begonnen de maand maart met een 5-1-zege bij Heracles en wonnen vorige maand ook al met 4-0 bij NAC. In eigen huis werd Feyenoord zondag met 3-2 verslagen. Tussendoor haperde de motor één keer: er werd ook met 0-0 gelijkgespeeld tegen FC Groningen.

Het team van Dick Advocaat is nu al acht competitieduels ongeslagen. FC Utrecht staat nu als nummer vijf op één punt van Feyenoord, dat donderdag tegen sc Heerenveen speelt, en op vijf punten van nummer drie AZ.

VVV-Venlo, dat uit de laatste zeven duels slechts vier punten pakte, blijft in de middenmoot hangen.