NOS Voetbal

Juventus-spits Kean krijgt steun na racisme, teamgenoot Bonucci onder vuur

Moise Kean heeft vanuit de voetbalwereld veel steun gekregen naar aanleiding van de racistische bejegeningen aan zijn adres. Zo ook van Oranje-international Memphis Depay. Kean kreeg kritiek van ploeggenoot Leonardo Bonucci, die op zijn beurt zwaar onder vuur ligt.

Met de armen gespreid, staand voor het supportersvak van de thuisploeg en zonder te juichen vierde Juventus-speler Moise Kean dinsdagavond zijn doelpunt in de met 2-0 gewonnen wedstrijd bij Cagliari. Het was zijn manier om af te rekenen met de racistische bejegeningen die hem ten deel waren gevallen tijdens het duel.

"Kean had ook iets anders kunnen doen. Ik denk dat de schuld fifty-fifty is: Moise had dit niet moeten doen en de fans hadden anders moeten reageren", zei Bonucci, die zich later via Instagram - na alle ophef - achter Kean schaarde. "Ik werd geïnterviewd na de wedstrijd en ik reageerde snel. Mijn woorden zijn verkeerd begrepen", aldus de Juve-speler."

Bonucci over Kean: 'Ik denk dat de schuld 50-50 is'

Verkeerde keelgat

Die uitspraak is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Zo ook bij Raheem Sterling, die zich meteen liet gelden op social media. "Fifty-fifty? Alles wat ik nu kan doen is lachen", schreef Raheem Sterling. "Jij bent het probleem", richt voormalig Engels international Ian Wright zich tot Bonucci.

Ook Depay liet zijn steun blijken via social media. "Ik ben erg teleurgesteld in je reactie, als captain van Juventus. Hij mag zich gedragen zoals hij wil", zo richtte Memphis zich op Twitter tot Bonucci. "Hij speelt met grote trots voor het Italiaanse elftal en hij moet daar voor worden gerespecteerd. We zullen niet stil zijn!"

"Ik steun ieder gevecht tegen racisme", postte Paul Pogba bij een foto van Kean. Yaya Touré, voormalig speler van Manchester City en FC Barcelona, vond de uitspraken van weinig respect getuigen en eist excuses.

Touré: 'Als Bonucci mijn ploeggenoot was, dan zou hij het merken'

Trainer Massimiliano Allegri zegt dat de oplossing voor de hand ligt. Hij pleit voor stadionverboden. "Er moeten strengere regels komen", aldus Allegri.

"Er zijn camera's in het stadion. Als ze opgepakt worden, worden ze eruit gezet en mogen ze er niet meer in. Probleem opgelost."

Allegri pleit voor levenslang stadionverbod voor racistische fans

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl