NOS Voetbal

Berghuis verweert zich: 'Trainer niet verrot gescholden'

Berghuis in verweer tegen speculaties: 'Trainer niet verrot gescholden'

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst baarde afgelopen zondag veel opzien door Steven Berghuis te passeren voor het duel met FC Utrecht.

De trainer van de Rotterdammers verklaarde dat hij daar tactische redenen voor had, maar Berghuis vertelde zelf dat een akkefietje op de training ervoor had gezorgd dat hij niet mocht spelen in het met 3-2 verloren duel.

Later ging het gerucht dat Berghuis betrokken was geweest bij een vechtpartij op de training en dat hij een aanvaring had gehad met Van Bronckhorst. Zo vertelde Feyenoord-volger Martijn Krabbendam maandagavond in het Sportforum op NPO Radio 1 dat Berghuis zijn trainer had uitgescholden.

"Berghuis keerde terug van Oranje, waar hij op hoog niveau had getraind. Hij kwam terug bij Feyenoord, het liep niet, hij maakte een overtreding op de training, Van Bronckhorst zei daar wat van en het werd een scheldpartij", aldus Krabbendam, die zijn informatie had van mensen binnen de club.

'Niet gescholden'

Een dag voor het duel met sc Heerenveen spreekt Berghuis die beweringen tegen. "We hebben het een beetje aan onszelf te wijten dat er veel wordt gespeculeerd", aldus de voetballer die in het duel met Utrecht wel inviel. "Maar ik ben absoluut niet betrokken geweest bij een vechtpartij, ik heb de trainer ook niet verrot gescholden."

"Je bent voetballer en je weet dat dit soort dingen erbij horen, maar ik vond dit (de speculaties, red) wel te ver gaan. Dus dat wil ik wel rechtzetten, het ging om een tackle."

Van Bronckhorst heeft geleerd van 'situatie Berghuis'

"Ik train op het scherp van de snede", vervolgt Berghuis. "Ik wil elke partij winnen en ik kan soms vervelend zijn. Maar daar zitten helemaal geen slechte bedoelingen achter, ik ben gewoon ambitieus. Het was voor de trainer een opeenstapeling van momenten, maar dat heb je te accepteren."

Op de vraag of Berghuis misschien ook bezig is met een vertrek uit Rotterdam-Zuid is de voetballer stellig: "Dat is niet waar. Deze situatie gaat mij juist aan het hart. Ik baal heel erg van hoe we er nu voor staan. Twintig punten achter PSV, dat is niet Feyenoord-waardig."

Geen sancties

Verdere gevolgen, buiten de plaats op de bank van afgelopen zondag, hebben de acties van Berghuis waarschijnlijk niet. "Ik heb met Steven gesproken, voor mij is het nu gedaan", zei Van Bronckhorst op een persconferentie woensdag in aanloop naar het duel met sc Heerenveen donderdag.

De aanvaller zal waarschijnlijk tegen de Friezen weer in de basis staan "Die kans is groot, ja", aldus Van Bronckhorst.

De 44-jarige oefenmeester zei wel dit soort zaken voortaan anders aan te pakken. "Ik denk dat ik, met alle goede bedoelingen om het team te beschermen, de keuze maak om het zo te verwoorden", daarmee doelend op zijn verklaring dat hij tactische redenen had om Berghuis uit de basis te laten.

"Alleen is dat zondag, achteraf gezien, niet de juiste keuze geweest. En daar leer je van als coach."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl