Mike te Wierik en Paul Gladon vieren het Groningse doelpunt

Zonder te overtuigen boekt Groningen zesde thuiszege op rij

FC Groningen blijft met zijn zesde thuiszege op rij in de race voor de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg won met 1-0 van De Graafschap, dat door zijn zeventiende nederlaag voorlaatste blijft in de eredivisie.

Groningen bezet de negende plaats op vier punten van plek nummer zeven, die recht geeft op deelname aan de play-offs.

Stromende regen

De Graafschap nam in de stromende regen direct het initiatief. In de eerste 25 minuten kregen Javier Vet en Charlison Benschop beiden twee kansen, maar een treffer bleef uit. Groningen werd daarna iets sterker, al leidde dat amper tot gevaar.

FC Groningen-trainer Danny Buijs in de regen

De Graafschap had in de tweede helft weer de overhand en kreeg opnieuw via Benschop enkele kansen.

De treffer viel een kwartier voor tijd echter aan de andere kant. Na een inzet van Mike te Wierik scoorde Paul Gladon met een hakje. Vlak voor tijd raakte Mo El Hankouri nog de paal voor Groningen.