FC Twente-spits Fred Friday loopt weg nadat RKC weer heeft gescoord

Koploper Twente hard onderuit, Cambuur geeft Jong Ajax pak slaag

FC Twente weet in ieder geval zeker dat het deze week geen kampioen zal worden in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper kon bij winst op RKC Waalwijk en bij puntenverlies van Sparta vrijdag mogelijk al het kampioensfeest vieren, maar Twente verloor geflatteerd met 4-1 van de Waalwijkers. Sparta won thuis op Het Kasteel met 2-0 van MVV.

Voor Twente was het de eerste nederlaag sinds 30 november vorig jaar. Toen was Jong Ajax met 5-2 te sterk in Enschede.

Maandagavond waren de Tukkers zeker niet machteloos in Waalwijk en creëerden een behoorlijk aantal kansen. RKC-doelman Etienne Vaessen en matig afronden stonden succes echter in de weg.

Het werd de avond van oud-Twentespeler Dylan Seys. Uit een van zijn voorzetten kopte Mario Bilate binnen en de Belg schoot na rust raak via een verdediger. Aitor Cantalapiedra's goal bleek daarna zonder waarde, want na een counter schoot Ricardinho in eigen doel. Darren Maatsen prikte vlak voor tijd nog de 4-1 binnen.

Uitslagen speelronde 32

RKC Waalwijk-FC Twente 4-1 FC Den Bosch-Jong PSV 3-1
Sparta Rotterdam-MVV 2-0 FC Eindhoven-TOP Oss 2-1
Go Ahead Eagles-Telstar 2-3 Jong Ajax-Cambuur 0-6
Roda JC-Jong FC Utrecht 2-1 Jong AZ-NEC 4-0
FC Volendam-FC Dordrecht 3-4 Almere City-Helmond Sport 3-0

Het jarige Sparta (131 jaar) kende weinig problemen met MVV. De nummer twee van de eerste divisie won dankzij twee snel opeenvolgende doelpunten van Ragnar Ache en Lars Veldwijk. Zodoende verkleint Sparta het gat met Twente tot acht punten.

Nummer drie Go Ahead Eagles ging in eigen huis onderuit tegen Telstar; 3-2. Dylan Mertens schoot namens Telstar in de laatste minuut de winnende treffer binnen.

Pak slaag Jong Ajax

Jong Ajax kende een zeer frustrerende avond op De Toekomst. Cambuur was daar met maar liefst 0-6 te sterk. De kampioen van vorig jaar keek na 37 minuten al tegen een 0-5 achterstand aan. Oud-Ajacied Sam Hendriks, Matthew Steenvoorden en Nigel Robertha scoorden allen twee keer. Dankzij de zege klimt Cambuur van de twaalfde naar de negende plaats.

Voor Jong Ajax was het een evenaring van de grootste nederlaag ooit. In 2014 verloor het met 7-1 van Willem II en een jaar later werd er met 6-0 verloren van Sparta.

Jong Ajax: assistent Winston Bogarde en trainer Michael Reiziger kijken bezorgd toe