Sissy-Boy-winkel
NOS Nieuws

Kledingketen Sissy-Boy op rand van faillissement

De Nederlandse winkelketen Sissy-Boy staat op de rand van een faillissement. De directie heeft uitstel van betaling aangevraagd. De circa 45 winkels van Sissy-Boy in de Benelux blijven vooralsnog open. Hetzelfde geldt voor de webshop.

Eind vorig jaar bleek dat de verkopen van Sissy-Boy dusdanig tegenvielen dat de onderneming ernstig onder druk kwam te staan. Brand Retail Group, eigenaar sinds 2017, besloot vervolgens haast te maken met de verkoop van Sissy-Boy.

"Het was altijd al het plan om Sissy-Boy te verkopen", vertelt Herbert Schilperoord, een van de investeerders in Brand Retail Group. "Maar door de tegenvallende verkopen werd het direct noodzakelijk." Schilperoord wijt de slechte resultaten aan "een lastig 2018 met een warme zomer en een slechte decembermaand."

Doorstart

Sinds de verkoop haast kreeg, volgde een rits gesprekken met potentiële kopers. Met een "Nederlands familiebedrijf in de kleding" kwam het bijna tot een akkoord. "Tot deze partij zich vorige week onverwachts terugtrok", zegt Schilperoord. Daarna leek er geen uitweg meer en vroeg Sissy-Boy uitstel van betaling aan.

Er werken ruim 600 mensen bij Sissy-Boy. De eigenaar onderzoekt nu of een doorstart voor de kledingwinkel mogelijk is.

Truien en spiegels

Sissy-Boy is in 1982 opgericht. Naast kleding verkoopt de keten ook woonaccessoires als kussens, kandelaars en spiegels. De omzet bedroeg vorig jaar circa 60 miljoen euro.

Sissy-Boy kwam in handen van Brand Retail Group toen het moederbedrijf eind 2017 met steun van investeerders de modemerken van Varova Fashion Group overnam. Sindsdien probeerde de eigenaar de winkelketen gezond te krijgen door in de kosten te snijden en de collectie te verkleinen.

Brand Retail Group had ook de merken Gsus, Ontour, Open32, Kings of Indigo en Tumble 'n Dry in haar portefeuille. De meeste van die merken heeft Brand Retail Group afgelopen twee jaar verkocht. Naast Sissy-Boy bezit het alleen nog Open32.

"Open32 had ook last van de warme zomer en matige decembermaand", zegt Schilperoord. "Maar ondanks dat zijn de resultaten van deze keten wel goed."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl