In samenwerking met
NH Nieuws
NOS NieuwsAangepast

Grensrechter slaat keeper tegenstander knock-out, verdachte aangehouden

De keeper van het eerste elftal van de Hoofddorpse voetbalclub UNO is gistermiddag knock-out geslagen door de grensrechter van de tegenstander, Geel-Wit uit Haarlem. Hij werd geveld door een harde vuistslag op zijn achterhoofd.

De doelman bleef roerloos liggen en is daarna naar het ziekenhuis gebracht. Inmiddels is hij weer thuis; hij heeft een lichte hersenschudding.

Bekijk hieronder de beelden van de vechtpartij:

Grensrechter slaat keeper tegenstander knock-out

Tijdens de wedstrijd was er een opstootje tussen spelers van beide teams. Duw- en trekwerk ontaardde al snel in worstelen, waarbij meerdere voetballers gestrekt op de grasmat belandden.

Op dat moment komt een speler van Geel-Wit, die op dat moment als grensrechter bij de wedstrijd betrokken is, het veld in rennen. Terwijl hij op de vechtende menigte voetballers afrent, laat hij zijn grensrechtersvlag vallen. Vervolgens stormt hij - ogenschijnlijk doelgericht - op de UNO-doelman af en slaat hij hem hard op zijn achterhoofd.

De politie bracht de tegenpartij naar de parkeerplaats om te voorkomen dat de spelers opnieuw met elkaar op de vuist zouden gaan.

Cel

De grensrechter, een 34-jarige man uit Haarlem, is aangehouden. Hij heeft afgelopen nacht in de cel doorgebracht, maar zal naar verwachting in de loop van de dag naar huis worden gestuurd. Hij blijft wel verdachte.

Geel-Wit heeft de man geschorst. "We gaan de gebeurtenissen evalueren en zullen later bepalen of hij ook geroyeerd zal worden", zo laat een bestuurslid van de Haarlemse vereniging aan NH Nieuws weten. "We zijn ernstig geschrokken van deze gebeurtenis, en wij distantiëren ons dan ook van onsportief gedrag en geweld op en om het veld."

De KNVB "keurt iedere vorm van geweld af", zegt een woordvoerder. "Dit soort incidenten hoort niet op het voetbalveld thuis en ieder incident is er een te veel. We moeten alle meldingsformulieren van deze wedstrijd nog binnenkrijgen, waarna de onafhankelijke aanklager een onderzoek zal instellen."

Advertentie via Ster.nl