Van de Ven tweede in Valkenswaard na masterclass in tweede manche

Motocrosster Nancy van de Ven heeft zondag de tweede manche van de Grand Prix van Valkenswaard op haar naam geschreven. Daarmee revancheerde zij zich voor de vierde plek van zaterdag.

Van de Ven was rap weg en bleef zo in het spoor van de Nieuw-Zeelandse Courtney Duncan, de winnares van de eerste manche. Die maakte een fout, waardoor Van de Ven de koppositie kon overnemen. Die gaf ze niet meer weg. Amandine Verstappen uit België en Larissa Papenmeier uit Duitsland eindigden als tweede en derde.

Zo kwaad

Van de Ven sloot het eerste raceweekend af als tweede in het totale klassement, achter Verstappen. Na afloop had de Vlissingse gemengde gevoelens.

"Ik ben zó kwaad op mezelf dat ik het gisteren zó verpest heb. Vandaag moest het anders. Ik heb gewonnen, maar baal dat ik het totale klassement niet heb gewonnen. Maar het seizoen duurt nog vier wedstrijden, dus er kan van alles gebeuren."

Gemengde gevoelens Van de Ven in Valkenswaard: 'Ben zo kwaad op mezelf'

De GP van Valkenswaard was de eerste van in totaal vijf GP's die onderdeel uitmaken van de WMX, de hoogste raceklasse voor vrouwen in de motocross.

De NOS sprak afgelopen week met motocrosster Van de Ven. Ze vertelde hoe ze de sport is ingerold en dat ze net als Jeffrey Herlings wereldkampioen wil worden:

Van de Ven wil in voetsporen Herlings treden

STER reclame