Huntelaar: 'Alles valt of staat met titels'

Huntelaar geniet ondanks zijn 35 jaar nog volop

Mede door de aanwezigheid van de veelscorende Mateja Kezman en Jan Vennegoor of Hesselink lukte het een jonge Klaas-Jan Huntelaar nooit om door te breken bij PSV. De Achterhoeker stapte uiteindelijk via Ajax, en met twee topscorerstitels op zak, het wereldtoneel op.

Huntelaars route in Europa liep langs Madrid, Milaan en Gelsenkirchen, maar een landstitel zat er nooit in voor de spits, afgezien van wat titels in de jeugd. En dat knaagt. "Je moet soms keuzes maken. Ik had ook in Turkije kunnen voetballen, maar daar had ik geen zin in", aldus Huntelaar.

Klaas-Jan Huntelaar viert zijn treffer in Athene

Onlangs verlengde de spits zijn aflopende contract in Amsterdam met een jaar. Want aan afscheid nemen denkt hij voorlopig niet. En dat voor iemand van 35 jaar, een leeftijd waarop de meeste voetballers met pensioen gaan.

"Ik heb goede genen denk ik", glimlacht Huntelaar. "Je moet zuinig zijn op je lijf. Je lichaam trainen en sterker maken. Uiteindelijk heb je ook wat geluk nodig om fit te blijven, al kun je sommige dingen ook uitsluiten, zoals niet te veel op kunstgras voetballen."

Na zijn actieve loopbaan behoort een trainersfunctie bij Ajax tot de mogelijkheden, al heeft de spits nog helemaal geen keuze gemaakt wat betreft zijn toekomst na het voetbal.

"We hebben er wel een beetje over gesproken, maar eerst ligt de focus op voetbal", zegt Huntelaar. "Ik heb nu nog niet zo'n zin om ver vooruit te kijken. Ik heb nog geen idee wat het gaat worden."

Op hoede voor PSV

De nabije toekomst brengt eerst de wedstrijd tegen PSV, vanmiddag om 16.45 uur. Een duel waarin Ajax volgens Huntelaar moet uitkijken voor de omschakeling. "Ik denk dat PSV sterk is op de counter. Ze zijn natuurlijk heel snel met spelers als Hirving Lozano en Steven Bergwijn."

Bij een nederlaag lijkt Ajax de titel wel te kunnen vergeten, maar aan dat scenario weigert Huntelaar te denken. "Alles valt of staat met titels. We spelen nog om drie prijzen. En we moeten zorgen dat we aan het einde aan de goede kant staan."

Huntelaar kan als pinchhitter nog wel even door bij Ajax

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl