De felicitaties zijn voor Ron Vlaar
NOS Voetbal

Vlaar scoort weer eens tegen FC Groningen en bezorgt AZ de zege

FC Groningen maakt wat los in Ron Vlaar. De AZ-verdediger bezorgde zijn ploeg een 1-0 zege op de noorderlingen, waardoor hij nu zijn laatste drie eredivisie-doelpunten allemaal thuis tegen Groningen heeft gemaakt, verspreid over een periode van dik acht jaar.

De eerste van zijn drie treffers maakte Vlaar nog in dienst van Feyenoord, op 27 februari 2011. De tweede op 20 februari 2016, inmiddels spelend bij AZ. En de derde dus op 30 maart 2019.

Een kleine kanttekening bij die opmerkelijk lang uitgesmeerde 'hattrick' is wel dat Vlaar van 2012 tot 2015 bij het Engelse Aston Villa speelde en in die periode vanzelfsprekend niet in actie kwam in de eredivisie, laat staan tegen FC Groningen.

De goal van Vlaar bezorgde AZ zaterdagavond drie verdiende punten, al was het een zeldzaam hoogtepunt in een onaantrekkelijk duel.

Met name voor rust was het oersaai in Alkmaar. Calvin Stengs en Mats Seuntjens kregen kansen op de 1-0 en Ritsu Doan zag aan de andere kant een schot gekeerd worden door Marco Bizot, maar verder waren kansen schaars.

Na rust ontstond er meer ruimte op het veld. Een schot van Jonas Svensson - na een mooi hakje van Fredrik Midtsjø - werd geblokt en Oussama Idrissi schoot de bal in het zijnet nadat hij Sergio Padt al omspeeld had.

Mats Seuntjens wordt gestuit door Sergio Padt

Met een rake kopbal uit een hoekschop van Stengs brak Vlaar de wedstrijd twintig minuten voor tijd open, waarna de 34-jarige routinier en zijn collega-verdedigers achterin de boel voor de achtste keer dit seizoen dichthielden.

AZ klimt door de thuisoverwinning naar een voorlopige derde plaats, met drie punten meer dan Feyenoord. De Rotterdammers kunnen zondag echter weer langszij komen bij een zege op FC Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl