Doelpuntenmakers Brandley Kuwas en Lerin Duarte

De Graafschap krijgt de kansen, maar Heracles wint en klimt naar plek vijf

Heracles heeft de uitwedstrijd tegen De Graafschap met 2-1 gewonnen. Na een moeizaam eerste uur sloegen de Almeloërs plotseling toe met twee knappe goals.

Het had er lange tijd alle schijn van dat het een beroerde avond zou worden voor Heracles. In de eerste helft werd het volledig onder de voet gelopen door een veel feller De Graafschap.

Legio kansen De Graafschap

Het leverde voor het doel van Heracles veel gevaar op, maar uiteindelijk slechts één treffer. Charlison Benschop was na ruim een kwartier het trefzekere eindstation van een mooie aanval waarin hij en Youssef El Jebli de hoofdrollen vertolkten.

Even daarvoor had Janis Blaswich nog redding gebracht op een pegel van Javier Vet. En kort na de treffer kostte het de Heracles-doelman ook de nodige moeite om een inzet van El Jebli te keren.

Vlak voor rust kreeg De Graafschap opnieuw kansen om de score uit te breiden, maar Blaswich voorkwam de tweede van Benschop en El Jebli raakte de lat. In het begin van de tweede helft kwam daar vervolgens nog een schot op de paal bij van Delano Burgzorg.

Ommekeer

Na een uur spelen kantelde de wedstrijd volledig. Brandley Kuwas aarzelde geen moment toen de bal voor hem op stuiterde. Met een fraai wreefschot zorgde hij voor de gelijkmaker.

Een paar minuten later kwam Heracles zelfs op voorsprong via een weergaloos doelpunt van Lerin Duarte, die van grote afstand de bal in de kruising werkte.

Heracles klom door de overwinning naar de vijfde plaats, boven Vitesse. De Graafschap is nu zeventiende en voorlaatste met net zoveel punten als FC Emmen, de nummer zestien.