Paco Alcácer is de grote man van Borussia Dortmund met twee goals in blessuretijd

Dortmund neemt afstand van Bayern dankzij goals en misser in blessuretijd

Borussia Dortmund heeft Bayern München een week voor de onderlinge topper een gevoelige tik uitgedeeld in de Duitse titelstrijd. 'BVB' won in blessuretijd van VfL Wolfsburg (2-0), waar Bayern punten morste bij SC Freiburg (1-1).

Dortmund kan daardoor met een voordelige marge van twee punten toewerken naar de kraker in München van volgende week zaterdag. Na 27 wedstrijden, de Bundesliga telt 34 speelronden, heeft de koploper 63 punten, Bayern volgt met 61.

Paco Alcácer groeide uit tot de held van Borussia Dortmund. De Spanjaard trof in de eerste minuut van de blessuretijd doel met een - overigens matig ingeschoten - vrije trap.

Drie minuten later gooide de spits het duel in het slot door op aangeven van Jadon Sancho ook de 2-0 te maken. Daarmee toonde Alcácer nog maar eens aan dat je hem nooit moet wisselen, de goalgetter scoorde dit seizoen al vijf keer in blessuretijd.

Lewandowski mist

Bayern miste vrijwel tegelijkertijd via Robert Lewandowski dé kans op 1-2 in Freiburg, de Pool kopte in kansrijke positie naast, waardoor de titelverdediger uit München de concurrent voorlopig voor moet laten gaan.

Robert Lewandowski maakt op acrobatische wijze gelijk

Bayern kwam in en tegen Freiburg al vroeg achter. Lukas Höler kopte in de derde minuut raak voor de thuisploeg (1-0).

Lewandowski maakte vervolgens op knappe wijze gelijk. De Pool controleerde een mislukt schot van een ploeggenoot met links, om vervolgens de bal, nog voordat die de grond raakte, met een halve omhaal binnen te schieten (1-1).