Nyck de Vries (met nummer 4) startte vanaf de derde plek in Bahrein

Teleurstellende ouverture Nyck de Vries in Bahrein

Formule 2-coureur Nyck de Vries is het seizoen in Bahrein teleurstellend begonnen. De 24-jarige Fries kwam op het circuit van Sakhir als zesde over de streep. Canadees Nicholas Latifi schreef de race op zijn naam.

De Formule 2 geldt als opstapklasse richting de Formule 1. De Vries doet voor het derde seizoen op rij mee en wil promotie naar de koningsklasse van de autosport afdwingen.

De Vries startte in Sakhir vanaf de derde plek en wisselde zeer vroeg in race banden. Dat pakte aanvankelijk goed uit: de Fries won op vers rubber veel terrein en pakte kortstondig de leiding.

De coureur van het Franse topteam ART zakte daarna ver terug. De Vries' rondetijden werden door bandenslijtage steeds slechter. Hij bereikte uiteindelijk ruim 28 seconden na de winnaar de finish.

Schumacher debuteert met achtste plaats

Debutant Mick Schumacher finishte als achtste. De zoon van zevenvoudig Formule 1-kampioen Michael Schumacher test komende week zowel de Alfa Romeo- als de Ferrari F1-bolide, maar kon in Bahrein niet imponeren. Zijn achtste positie heeft dankzij de 'reversed grid-opstelling' wel tot gevolg dat hij de tweede (sprint)race in Bahrein vanaf pole position mag starten.

Tatiana Calderon werd in Bahrein dertiende. De enige vrouw in het veld - de Colombiaanse is ook testrijder bij F1-team Alfa Romeo - verloor dik 55 seconden op racewinnaar Latifi.