Maud Megens en Sabrina van der Sloot
NOS Sport

Waterpolosters naar halve finales Europa Cup, ook zeker van superfinale World League

De Nederlandse waterpolosters hebben zich bij de strijd om de Europa Cup in Turijn dankzij een 9-6 overwinning op Spanje geplaatst voor de halve finales. Omdat ook Hongarije de laatste vier bereikte, is Nederland tevens zeker van een plek in de superfinale van de World League in juni.

Maud Megens en Sabrina van der Sloot zetten Oranje vrijdagavond in het duel met Spanje dankzij strafworpen op een 2-0 voorsprong. De Spaanse ploeg wist de gehele wedstrijd niet een keer langszij te komen en keek in de derde periode tegen een 4-8 achterstand aan.

Het leek toch nog even spannend te worden, toen Oranje met een speelster minder vervolgens twee treffers tegen kreeg, maar Iris Wolves bracht de stand daarna weer op 9-6.

Kort voor tijd kreeg Nederland, na een overtreding van Dagmar Genee, nog een strafworp tegen, maar die eindigde op de paal.

Olympisch ticket

De Europa Cup is het Europese finaletoernooi van de World League. De topdrie in Turijn zou zich plaatsen zich voor de mondiale superfinale, waar een olympisch ticket te verdienen is.

Echter, omdat Hongarije, dat gastland is voor de superfinale, dus ook de halve finales bereikte, weet Nederland nu al dat het geplaatst is voor de superfinale van de World League. Die staat van 4 tot en met 7 juni op het programma. De winnaar daarvan is verzekerd van een olympisch startbewijs en kan de koffers pakken voor Tokio.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl