ANP
NOS Sport

Van Barneveld gaat toch door als professioneel darter

Raymond van Barneveld gaat toch door als professioneel darter. Dat zegt zijn manager Jaco van Bodegom, die vanochtend nog anderhalf uur met zijn pupil aan de telefoon hing.

"Hij was gisteravond erg emotioneel, iedereen weet hoe Raymond kan zijn. Hij voelde zich vernederd. Hij zat er helemaal doorheen. Daar heeft zijn thuissituatie ook mee te maken. Na de persconferentie heb ik in de auto met hem gepraat en vanochtend heb ik hem nog anderhalf uur aan de telefoon gehad. Inmiddels is hij weer wat bij zinnen gekomen. Hij wil absoluut doorgaan", vertelt Van Bodegom aan de NOS.

Hij is nu een paar dagen weg en dinsdag gaan we bespreken hoe we verdergaan.

Jaco van Bodegom

Van Barneveld vertelde gisteravond na de 7-1 nederlaag tegen Michael van Gerwen dat hij per direct zou stoppen met darts. Na middernacht kwam zijn manager met de verklaring dat dat nog niet zeker was. "Hij is nu een paar dagen weg en dinsdag gaan we bespreken hoe we verdergaan. Hij kan bijvoorbeeld wat kleinere toernooitjes gaan spelen, wat meer in de luwte, en zo zijn vorm weer terugvinden."

Van Barneveld zal zich in de komende maanden richten op vloertoernooien. Daar hoopt hij zich te kwalificeren voor het WK in december en januari, het podium voor zijn definitieve afscheid. "Het WK blijft het doel. Dat is makkelijk haalbaar. Om deel te nemen moet je 20.000 euro aan prijzengeld hebben en hij staat al op 10.000", aldus Van Bodegom.

Afscheidstournee

Eind vorig jaar maakte Van Barneveld bekend dat hij nog één jaar zou doorgaan met darten. Voor de Premier League, een prestigieuze dartscompetitie met de beste darters van het afgelopen jaar, kreeg hij een wildcard.

Mede door zijn privéproblemen (hij ligt in scheiding) geeft de 51-jarige Hagenaar aan dat hij niet zijn niveau kan halen. Van Barneveld is vijfvoudig wereldkampioen. Hij deed dat vier keer bij dartsbond BDO (1998, 1999, 2003 en 2005) en één keer bij de PDC (2007), de bond waarvoor hij nu actief is.

Bekijk hieronder het interview met Raymond van Barneveld na de nederlaag tegen Michael van Gerwen in de Premier League. Hij wist op dat moment zeker dat hij per direct wilde stoppen:

Van Barneveld stopt: 'Ik wil die pijn niet meer, dit is het einde'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl