Wild zorgt voor dubbel Nederlands succes in De Panne

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wild zorgt voor dubbel Nederlands succes in De Panne

Kirsten Wild heeft de voorjaarswedstrijd Brugge-De Panne op haar naam gebracht. De Almelose, uitkomend voor WNT Rotor Pro Cycling, was na 134 kilometer koers de beste in de sprint.

Lorena Wiebes, vorige week winnares van Nokere Koerse, werd tweede voor Lotte Kopecky uit België. Woensdag zegevierde Dylan Groenewegen al bij de mannen.

In de vierde van 23 WorldTour-koersen lag de gemiddelde snelheid hoog, meer dan 40 kilometer per uur. Vluchtpogingen waren dan ook geen lang leven beschoren.

Kirsten Wild (m) op het podium Getty

Een massasprint was onvermijdelijk en op de Zeelaan in De Panne konden de sprintsters zich daarom in de frontlinie melden. Daarbij kwam Amalie Dideriksen (Boels-Dolmans) veel te vroeg op kop. Wild, die pas haar tweede wegkoers van 2019 reed, passeerde de Deense als eerste en bleek sterk genoeg om de concurrentie voor te blijven.

"Ik zat een beetje ingesloten en dacht: alles of niets. Gelukkig werd het alles", aldus de winnares, die eind februari, begin maart tijdens de WK baanwielrennen in Polen vier medailles veroverde (twee keer goud, één keer zilver en één keer brons).

STER Reclame