Directeur Luuc Eisenga
NOS Voetbal

Eisenga vindt als algemeen directeur snel onderdak bij NAC

Luuc Eisenga is de nieuwe algemeen directeur van NAC Breda. De Fries tekende een verbintenis voor onbepaalde tijd en kan door zijn recente vertrek bij sc Heerenveen al per 1 april aan de slag bij de club.

De 46-jarige Eisenga bekleedde eerder diverse functies in de wielerwereld, voordat hij begin 2016 bij sc Heerenveen aan de slag ging. Hij beëindigde zijn werkzaamheden op 1 maart, vanwege de grote hoeveelheid kritiek aan zijn adres.

Hoofdrol House of Cards

"Ik kwam hier om een sportclub te leiden, niet om een hoofdrol in House of Cards (een populaire Netflix-serie over de politieke machtsstrijd in Washington) te spelen", zei Eisenga in december toen hij zijn vertrek bij Heerenveen bekendmaakte.

Hekkensluiter NAC zat sinds januari na het vertrek van Justin Goetzee, die naar wielerploeg Jumbo-Visma vertrok, zonder algemeen directeur.

NAC trok Tom van den Abbeele aan als technisch directeur. De Belg signeerde een contract voor drie jaar en bekleedt momenteel dezelfde functie bij eersteklasser Sint-Truidense VV (STVV).

Eisenga: 'Kwam om sportclub te leiden, niet voor rol in House of Cards'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl