Inboedel van het MC Slotervaart in Amsterdam ANP

De veiling van de inboedel van de afdeling radiologie van het failliete Slotervaartziekenhuis heeft bijna een half miljoen euro opgebracht. Vanuit 37 landen werd via een speciale veilingsite geboden op de 96 kavels.

"Vooraf is het altijd lastig inschatten wat de inventaris van zo'n specialistische afdeling als radiologie moet opbrengen, maar met deze opbrengst zijn we zeker tevreden", zegt curator Marlous de Groot.

In totaal brachten 271 internationale bieders uit onder meer Hongarije, Frankrijk, Suriname en Zwitserland 3215 biedingen uit. Alle kavels zijn verkocht.

Opdracht

Er volgen nu nog zeven veilingen van de inboedel van het Amsterdamse ziekenhuis, zegt een woordvoerder van veilinghuis Troostwijk dat de veilingen in opdracht van de curator uitvoert. Een veiling van de inventaris van de operatiekamers loopt al en volgende week komt de inventaris van de poliklinieken online.

Tot eind mei volgen nog veilingen van onder meer de inboedel van de verpleegafdeling en de facilitaire afdelingen zoals de keuken. Of die veilingen evenveel zullen opbrengen als de eerste is volgens de woordvoerder lastig te zeggen. "Bij deze eerste veiling ging het om echt grote stukken zoals de mri, bij de volgende veilingen gaat het om heel andere goederen."

STER reclame