Alle aanklachten die liepen tegen de Amerikaanse acteur Jussie Smollett zijn vervallen. Er liepen zestien aanklachten tegen Smollett, omdat hij tegen de politie zou hebben gelogen over een racistische, homofobe aanval op hem. Nu er een streep is gezet door die beschuldigingen, zal de acteur niet meer worden vervolgd.

De aanklagers gaven geen gedetailleerde uitleg over waarom de aanklachten tegen Smollett vervallen, maar ze zeggen geen reden meer te zien om hem te vervolgen. Ook is niet duidelijk of er nieuw bewijs is gevonden waaruit de onschuld van Smollett zou blijken.

"Na het beoordelen van alle feiten en omstandigheden, waaronder meneer Smolletts vrijwillige maatschappelijke werk in de gemeenschap en het betalen van de borgsommen, zijn we van mening dat dit een rechtvaardige regeling en de juiste oplossing is in deze zaak", staat in een verklaring.

Smollett reageerde opgelucht op het vervallen van zijn aanklachten:

Smollett: 'Ik was eerlijk vanaf dag één'

Zijn advocaten zeggen dat de acteur ernaar uitkijkt dat hij alles achter zich kan laten en dat hij zich weer wil focussen op zijn familie, vrienden en zijn carrière.

Zelf gearresteerd

Smollett, bekend van de serie Empire, stapte eind januari naar de politie met het verhaal dat hij in Chicago ernstig was mishandeld door twee mannen. Die zouden daarbij racistische en anti-homoleuzen hebben geschreeuwd. Een paar weken later werd de acteur zelf opgepakt, omdat de politie vermoedde dat hij de mannen had betaald om hem aan te vallen, in de hoop dat de ophef goed zou uitpakken voor zijn carrière. De 36-jarige acteur heeft die beschuldigingen altijd tegengesproken.

STER reclame