NOS NieuwsAangepast

Passagiers Transavia gestrand in Dubai: 'Jullie houden ons al dagen vast'

Bijna 200 passagiers van een toestel van Transavia zitten sinds zondagavond vast op het vliegveld van Dubai. De vlucht naar Amsterdam ging toen niet door vanwege technische problemen en het lukte de luchtvaartmaatschappij niet om een vervangende vlucht te regelen of het toestel te repareren.

Dinsdagavond laat meldde een woordvoerder dat er voor de 140 passagiers die nog niet zelf een alternatieve vlucht hadden geregeld tickets zijn geboekt om woensdag naar Amsterdam of Düsseldorf te vliegen.

Op sociale media spreken passagiers hun ongenoegen uit over de gang van zaken. "Jullie houden ons al dagen vast in Dubai. Jullie moeten je werkelijk kapot schamen en dat is nog zacht uitgedrukt", schrijft Kimberly de Rooi op Facebook aan Transavia. Volgens haar zitten sommige reizigers inmiddels zonder de medicatie die ze nodig hebben.

"Wij kregen de belofte van de piloot maandag zeker thuis te zijn, maar pas na veel heen en weer bellen werd ons verteld dat er maandagavond een vlucht zou gaan", vervolgt ze. "Eenmaal aangekomen op het vliegveld werd ons vervolgens doodleuk verteld dat de vlucht dinsdag om 13.00 uur zou vertrekken."

De reizigers brachten de afgelopen nachten door in een hotel. Ze verzamelden zich vandaag opnieuw op de luchthaven. Daar kregen ze volgens De Rooi te horen dat er geen bemanning beschikbaar is. "Hoe denken jullie dit te gaan oplossen?", vraagt zij zich af.

'Morgen iedereen naar huis'

Transavia zei de frustraties van de passagiers te begrijpen. Volgens de vliegmaatschappij zijn de technische problemen met het vliegtuig groter dan gedacht. De communicatie met passagiers zou slecht zijn verlopen omdat ook het informatiesysteem niet goed werkte.

Passagiers kregen het advies een vervangende vlucht te regelen op kosten van Transavia, maar dat lukte lang niet alle gedupeerden. "Momenteel wordt hard gewerkt om iedereen weer in Amsterdam te krijgen", zei een woordvoerder vanmiddag. Dat zou inmiddels dus gelukt zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl