Onder meer in Augsburg is de omgeving van het gemeentehuis afgezet EPA

In zes Duitse steden zijn vanochtend gemeentehuizen ontruimd. Het gaat om steden verspreid over het land. In alle gevallen was de aanleiding voor de ontruiming een anonieme dreigmail die vannacht werd verstuurd. Nergens is iets verdachts gevonden.

Onder meer in Augsburg, met een kleine 300.000 inwoners de grootste van de steden, rukte de politie massaal uit. Behalve het gemeentehuis werden drie andere gemeentelijke panden ontruimd. Het tramverkeer in het centrum werd stilgelegd. Na twee uur werd de omgeving vrijgegeven.

Ook in Rendsburg (Sleeswijk-Holstein), Neunkirchen (Saarland), Kaiserslautern, Chemnitz en Göttingen kwamen dreigmails binnen. Daarin werd gedreigd met een bom.

NOS

De gemeentehuizen werden doorzocht door explosievenexperts met honden. De directe omgevingen werden afgezet. Overal werden de beperkingen na verloop van de tijd opgeheven.

Onduidelijk is of er een verband is tussen de dreigingen in de verschillende steden. In Duitsland zijn de afgelopen maanden meermaals overheidsinstellingen bedreigd met explosieven, maar niet eerder gebeurde dat in zo veel plaatsen tegelijk. Voor zover bekend werd geen enkele keer een bom aangetroffen.

STER reclame