Israëlische luchtaanval in Gaza-Stad Reuters

Het Israëlische leger heeft vannacht vijftien doelen in de Gazastrook bestookt met luchtaanvallen. Daaronder waren doelen van Hamas en Islamitische Jihad. De luchtaanvallen zijn een vergelding voor een reeks raketaanvallen vanuit de Gazastrook.

Tientallen raketten werden gisteravond en vannacht afgevuurd op Israël. Sommige werden onderschept door het Iron Dome-antiraketsysteem, andere vielen in open gebied. Veel Israëliërs brachten de nacht door in schuilkelders. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Vandaag houden veel Israëlische scholen in het gebied hun deuren dicht.

Bij de beschietingen werden woningen en winkels geraakt:

Israel vergeldt raketaanvallen vanuit Gaza

Gisterochtend raakten wel mensen gewond, toen een raket afkomstig uit de Gazastrook een huis in de regio Sharon, ten noorden van Tel Aviv, trof. Daarbij vielen zeven gewonden. De eigenaar van het huis zei dat zijn familie het niet had overleefd als ze er niet in geslaagd waren op tijd in de schuilkelder te komen.

Die aanval, in Meshmeret, bracht premier Netanyahu ertoe een bezoek aan de Verenigde Staten voortijdig af te breken om terug te keren naar Israël.

Gisteravond kwam van Hamas het bericht dat er door bemiddeling van Egypte een staakt-het-vuren met Israël was gesloten, maar dat is niet bevestigd door Israël. Palestijnse bronnen in de Gazastrook zeggen dat door de Israëlische aanvallen zeven Palestijnen gewond zijn geraakt.

STER reclame