Dusan Tadic viert zijn treffer tegen Portugal

Servië houdt Portugal op een gelijkspel

Regerend Europees kampioen Portugal heeft ook in de tweede EK-kwalificatiewedstrijd geen overwinning geboekt. Na het doelpuntloze gelijkspel drie dagen geleden tegen Oekraïne, kwam het tegen Servië niet verder dan 1-1.

Bovendien viel sterspeler Cristiano Ronaldo uit met een blessure aan zijn rechterbeen. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de kwetsuur van de aanvaller van Juventus is.

Spektakel

In een vermakelijke eerste helft kwam Servië al snel op voorsprong. Ajacied Dusan Tadic schoot de bal vanaf de penaltystip langs Rui Patricio, die de strafschop zelf had veroorzaakt met een onnodige overtreding.

Er volgde een handjevol kansen voor het furieus spelende Portugal, maar Marko Dmitrovic bracht knap redding op een afstandsschot van Ronaldo en een inzet van Rafa Silva.

Na het uitvallen van Ronaldo na een klein half uur spelen, slaagde Danilo Pereira er met een prachtige uithaal wel in om de gelijkmaker binnen te schieten.

Gescoord werd er in het vervolg niet meer, al was vooral Portugal meerdere keren heel dicht bij een treffer.

Oekraïne nipt voorbij Luxemburg

In dezelfde groep had Oekraïne de nodige moeite met Luxemburg. Pas in blessuretijd viel de bevrijdende 2-1 toen de voormalig Telstar-speler Gerson Rodrigues de bal achter zijn eigen doelman werkte.