Gastón Pereiro Pro Shots

NOS Voetbalpodcast #33: 'PSV speelt tegen Ajax met Pereiro, daar zet ik fles wijn op'

time icon Aangepast

Elke maandag blikken de commentatoren van de NOS terug op het voetbalweekend. Meningen en scherpe analyses, verhalen en opvallende anekdotes. Dat en meer is te horen in de NOS Voetbalpodcast.

Deze week schuiven Jeroen Elshoff, Jeroen Grueter en Jan Roelfs aan bij presentator Arno Vermeulen. Het eerste deel gaat over het Nederlands elftal en na 25 minuten schakelen ze over naar de eredivisietopper Ajax-PSV van komend weekend.

De NOS Voetbalpodcast #33 is hier te beluisteren en ook te downloaden via iTunes.

Als PSV wint, staan de Eindhovenaren acht punten voor op Ajax met nog zeven duels te gaan. De commentatoren dichten PSV goede kansen toe op de overwinning. "PSV heeft in het verleden aangetoond op dit soort momenten boven zichzelf uit te kunnen stijgen", aldus Grueter.

En Elshoff: "De enige manier waarop Ajax de tegenstander zijn wil kan opleggen is hoog druk zetten. Dat vind PSV heerlijk, ze hebben de wapens om te counteren."

Slag op het middenveld

Er wordt gesproken over de slag op het middenveld. Bij Ajax spelen doorgaans Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Lasse Schöne, bij PSV is dat onduidelijker. Voor wie kiest coach Mark van Bommel?

Bij Jan Roelfs is er geen enkele twijfel: "Pablo Rosario, Jorrit Hendrix, Gastón Pereiro."

Grueter: "Dat is ook mijn gevoel."

Roelfs: "Ik zet er een flesje wijn op."

Elshoff: "Die goedkope wijn van jou, daar ben ik een week ziek van. Ik denk Mohammed Ihattaren, Pablo Rosario, Jorrit Hendrix."

Nederlands elftal

Dan Oranje. Elshoff heeft slecht geslapen na de 3-2 nederlaag van Nederland tegen Duitsland. "Dat is het fijne als je commentaar geeft bij Oranje, dan mag je ook een beetje supporter zijn en ik baalde er echt van. Het was een fantastische tweede helft, maar ik had wel het gevoel: trek dat punt er nou maar uit."

ANP

De andere commentatoren zijn het met hem eens en vinden dat Nederland na de 2-2 de deur dicht had moeten gooien.

Ze vragen zich ook af hoe het komt dat het Nederlands elftal onder Ronald Koeman vaak slecht aan de wedstrijd begint. "Ik denk dat je voortaan de doelstelling mee moet geven dat je de eerste 20 minuten niet op achterstand mag komen", zegt Roelfs.

Memphis Depay

De commentatoren filosoferen ook over de vraag wat Memphis Depay moet doen. Hij blinkt de laatste interlands uit bij Oranje, maar zit op de bank bij zijn club Olympique Lyonnais. Elshoff denkt dat hij niet moet blijven bij een club waar hij weinig vertrouwen krijgt. Grueter verwacht dat hij voldoende mogelijkheden heeft: "Hij is bijna voor alle topclubs interessant."

Tot slot kijken de commentatoren vooruit naar de topper van komend weekend tussen Ajax en PSV. Ze zijn het het er unaniem over eens dat de competitie is beslist als PSV deze wedstrijd wint.

STER Reclame