NOS Sport

Na eenzame revalidatie vol twijfels gloort voor hockeyer De Wijn eindelijk rentree

Eenzame revalidatie De Wijn: 'Er waren dagen dat ik mijn bed niet uit wilde komen'

Een verkeerde beweging en het WK hockey was voorbij voor Sander de Wijn. Vorig jaar december raakte de speler van Kampong in het achtstefinaleduel met Canada geblesseerd aan zijn hamstring. Een maandenlange revalidatie volgde. "Er waren dagen dat ik mijn bed niet uit wilde komen", vertelt hij.

Terwijl zijn ploeggenoten deze dagen op het zonovergoten hockeyveld gaan trainen, kijkt De Wijn van achter het glas toe. Zij spelen met de bal, hij staat op een loopband.

"Het is mentaal heel zwaar. Je bent eigenlijk geen onderdeel van het team", vertelt de hockeyer over zijn revalidatieperiode.

Sander de Wijn schreeuwt het uit van de pijn in de WK-wedstrijd met Canada

"Ik heb wel in een dalletje gezeten", erkent de 28-jarige De Wijn. "Zeker de eerste weken. De jongens vliegen uit (Nederland speelde in de Pro League, red.) en dan blijf jij in het koude Nederland achter, om te trainen met de fysio."

Het niet kunnen beoefenen van zijn sport, deed De Wijn veel pijn. "Het is zo'n rode draad door je leven. Dat heeft ook gewoon impact op je algehele humeur."

Hij trok in die periode aan de bel en zocht hulp. "Ik ben op zoek gegaan naar een sportpsycholoog. Ik had veel twijfels: kan ik nog wel terugkeren? Wil ik nog wel terugkeren? Je gaat er toch anders naar kijken."

En nu is De Wijn bijna terug. Hij mikt op een rentree in april en staat vandaag dan ook nog aan de kant als zijn team het opneemt tegen nummer vier Oranje-Rood.

Zonder zijn aanvoerder deed De Wijns club Kampong het overigens verrassend goed. Na de winterstop haalde de landskampioen negen punten uit drie wedstrijden en klom het naar de tweede plaats op de ranglijst.

De wedstrijd Kampong-Oranje-Rood begint om 14:50 uur en is live te zien in Studio Sport op NPO1 en op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl