Gökmen T.
NOS NieuwsAangepast

Gökmen T. bekent aanslag Utrecht, motief blijft onduidelijk

Hoofdverdachte Gökmen T. heeft bekend dat hij verantwoordelijk is voor de aanslag van maandag op het 24 Oktoberplein in Utrecht. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. Hij zegt dat hij alleen handelde.

De 37-jarige T. heeft vanochtend bij de rechter-commissaris alle strafbare feiten bekend. Hij heeft bevestigd dat hij de schutter is. Daarmee is hij verantwoordelijk voor drie doden en zeven gewonden. Of hij in het verhoor dat daarop volgde ook expliciet heeft bevestigd dat hij handelde vanuit een terroristisch motief, zoals dat in de tenlastelegging staat, wil het OM "in het belang van het onderzoek" niet zeggen.

Bekijk hier de toelichting van Openbaar Ministerie:

'De verdachte heeft alle strafbare feiten bekend'

T. is onder meer meervoudige moord of doodslag met een terroristisch oogmerk ten laste gelegd. Ook wordt hij beschuldigd van poging tot doodslag en bedreiging, beide vanuit een terroristisch oogmerk.

Strafblad

T. had al een strafblad en moet in de zomer voor de rechter verschijnen in een zaak waarin hij wordt beschuldigd van verkrachting en mishandeling.

Vanochtend heeft het OM een 40-jarige man vrijgelaten. Hij was verdachte omdat T. in zijn woning werd aangehouden. Er is volgens het OM geen bewijs dat hij T. heeft geholpen bij de aanslag. De 40-jarige man was op het moment van T.'s aanhouding niet thuis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl