NOS Voetbal

Oranje-uitblinker Depay: 'De passie straalt er vanaf bij ons'

Depay: 'De passie straalt er bij ons allemaal vanaf'

Hij mag bij Olympique Lyonnais dan wel niet zijn beste periode hebben, in het shirt van Oranje was Memphis Depay donderdag weer de uitblinker met twee goals en twee assists tegen Wit-Rusland (4-0).

"Ik geniet hier", verklaarde Depay. "De passie straalt er vanaf bij ons. Ik weet dat ik hier meteen aan de bak moet. De trainingen zijn van een heel hoog niveau en dat maakt me alleen maar hongerig. En de trainer weet me te triggeren. Een heerlijk gevoel."

Memphis Depay

In de warming-up was het nog even schrikken toen Depay geblesseerd op de grond lag. "Denzel (Dumfries, red.) had me geraakt met zijn noppen op de bovenkant van mijn scheenbeen", legde Depay uit. "Het deed pijn."

Na 50 seconden was de pijn van Depay definitief weg met de openingsgoal. Na rust maakte hij vanaf de strafschopstip zijn tweede doelpunt en in de slotfase kreeg hij zowaar nog de mogelijkheid een hattrick op zijn naam te zetten. "Die bewaar ik wel voor de volgende keer", zei Depay.

Koeman: 'Memphis heel belangrijk'

Bondscoach Ronald Koeman had genoten van zijn spits. "Hij is een geweldige speler", zei Koeman. "Memphis is gewoon een heel belangrijke pion en dat bewijst hij wederom vanavond."

Koeman roemt Depay: 'Belangrijke pion, bewijst hij nu weer'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl