Mathieu van der Poel verkent het parcours van de Ronde van Vlaanderen NOS

Mathieu van der Poel is een dag na zijn harde valpartij in Nokere Koerse gewoon op de fiets gestapt om het parcours van de Ronde van Vlaanderen te verkennen. "Het gaat wel", zei hij vlak voor vertrek over zijn verwondingen.

Na de verkenning, die over 130 kilometer ging en vier uur duurde, moest Van der Poel logischerwijs even bijkomen. "De kasseienstroken voelden niet echt lekker aan, maar het is volgens mij wel de beste optie om alles een beetje los te rijden."

De schrik zat er woensdag goed in: "Het was een van mijn hardere valpartijen op de weg. De eerste minuut na mijn val dacht ik wel even: daar gaat mijn voorjaar. Maar ik voelde in de ziekenwagen al dat er niet zoveel aan de hand was."

Van der Poel dacht na valpartij even: 'Daar gaat mijn voorjaar'

Zoals het er nu uitziet, start Van der Poel zondag gewoon in de GP Denain en rijdt hij op 31 maart ook zijn eerste (grote) voorjaarsklassieker, Gent-Wevelgem.

Geen breuken, maar kneuzingen

Van der Poel liep voornamelijk kneuzingen op, maar geen breuken. Hij bleef na zijn val op de Nokereberg minutenlang liggen. Gevreesd werd dat de Nederlands kampioen de voorjaarskoersen - hij wil ook nog de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race rijden - kon vergeten.

Van der Poel komt hard ten val in door Cees Bol gewonnen Nokere Koerse Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Van der Poel heerst in het veldrijden. In februari greep hij de wereldtitel en hij won afgelopen seizoen 32 van de 34 crossen waaraan hij meedeed.

Elk jaar maakt 'MVP' ook enkele uitstapjes naar de weg. Hij werd vorig jaar Nederlands kampioen. Het deed hem besluiten een kans te wagen in enkele voorjaarsklassiekers.

STER reclame