De VAE is het vierde land waar Bert van Marwijk bondscoach wordt ANP

Bert van Marwijk is de nieuwe bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. De 66-jarige trainer heeft als opdracht het land naar de eindronde van het WK voetbal 2022 te loodsen. De voetbalbond van de VAE heeft het nieuws via Twitter bekendgemaakt.

Het wordt voor Van Marwijk zijn vierde termijn als bondscoach. Eerder was hij coach van het Nederlands elftal, Saudi-Arabië en Australië. In 2010 bereikte hij met Oranje de finale van het WK in Zuid-Afrika en als bondscoach van Saudi-Arabië loodste hij het land naar het WK in Rusland.

PSV

Op dit moment assisteert Van Marwijk zijn schoonzoon Mark van Bommel, die hoofdtrainer is bij PSV. Van Marwijk zit in Eindhoven overigens niet op de bank, maar treedt op als klankbord en mentor van zijn schoonzoon. Die rol blijft hij vervullen naast zijn functie als bondscoach van de VAE.

Naar verluidt heeft Van Marwijk een vierjarig contract getekend. Het is voor de Verenigde Arabische Emiraten al een tijd geleden dat zij aanwezig waren op wereldkampioenschap. In 1990 eindigde het land als laatste in de groepsfase.

STER reclame