De 'tattookillers' voor de rechter
In samenwerking met
RTV Oost
NOS Nieuws

Levenslang geëist tegen vier tattookillers voor moord medebendelid

Voor de moord op Enschedeër Onno Kuut is tegen de vier zogenoemde tattookillers een levenslange gevangenisstraf geëist.

Kuuts levenloze lichaam werd tien jaar geleden gevonden in een ondiepe grafkuil in de duinen bij Hoek van Holland. Zijn hals was doorgesneden en zijn lichaam was zwaar toegetakeld.

Volgens het Openbaar Ministerie is er genoeg bewijs tegen de tattookillers. Zo kan justitie een reconstructie van de moord maken aan de hand van track-and-tracegegevens van huurauto's en telefoongegevens van de verdachten.

'Wees daadkrachtig'

Ook zouden ze tegenover getuigen hebben toegegeven dat ze Kuut hadden gedood. Justitie zegt dat alles wijst op een interne afrekening, wat het aantal verdachten beperkt.

De tattookillers zijn volgens justitie een moordeskader, te herkennen aan eenzelfde tatoeage die ze op hun rug dragen. De tattoo betekent "wees daadkrachtig". Ook slachtoffer Kuut had zo'n tatoeage op zijn rug: aangenomen wordt dat hij lid was van de groep, schrijft RTV Oost.

Tattookillers

Mogelijk is Kuut vermoord omdat hij geld gestolen had van een van de bendeleden, of omdat hij getuige was van een afrekening in Leiderdorp.

Hij is waarschijnlijk gedood met zijn eigen mes, zegt het OM. Eerst werd hij in z'n wang gesneden en later in zijn hals gestoken, die daarna nog werd doorgesneden. Dat gebeurde waarschijnlijk in een huis in Leerdam waar één van de tattookillers vaak verbleef.

Aangetaste leidingen

Maar in dat huis is geen enkel spoor gevonden dat duidt op moord. Volgens het OM is het zorgvuldig en professioneel gereinigd met caustic soda. "Zelfs de leidingen waren erdoor aangetast."

Opvallend is dat het OM nog twee verdachten in beeld heeft voor de moord op Kuut, onder wie Satudarah-oprichter Michel B. uit Enschede.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl