NOS Voetbal

Jong Oranje-speler Chong trilt nog na van United-stunt: 'Niet te beschrijven'

  • Corné Hendriks

  • Corné Hendriks

Chong trilt nog na van Champions League-debuut voor United

Daar staat hij dan, met zijn wilde haardos, een beetje in de stijl van Ruud Gullit en Carlos Valderrama, klaar om in te vallen in het Parc des Princes. Manchester United is in de Champions League op weg naar een stunt tegen Paris Saint-Germain, als de Engelse ploeg de 19-jarige Tahith Chong voor de leeuwen gooit.

Bij de buitenlandse pers gaat niet direct een belletje rinkelen. In Nederland en met name in Rotterdam wel. Bijna drie jaar geleden verruilde de op Curaçao geboren aanvaller de jeugdopleiding van Feyenoord voor United omdat hij "een nieuw avontuur wilde".

Chong mag in Parijs achttien minuten meedoen in een wonderlijk duel. United staat met 2-1 voor en heeft een derde goal nodig om de kwartfinales te halen. Dat lukt in blessuretijd, via een strafschop van Marcus Rashford.

Proshots
Tahith Chong vervangt Andreas Pereira tegen Paris Saint-Germain

Chong, die tot dat moment slechts één minuut heeft mogen meedoen in de Premier League, maakt het allemaal van dichtbij mee. Als een dolle sprint hij achter zijn ploegmaten aan. Samen vieren ze het feestje bij de cornervlag.

Een nieuw hoogtepunt beleeft Chong een week later. Hij mag met Jong Oranje mee op trainingskamp. Maandag meldde hij zich, zij het met vertraging door een zoekgeraakte koffer uit Manchester, op Schiphol. En bij het eerste persmoment voor vertrek naar Spanje, is hij direct de meest aangevraagde speler.

AFP
Tahith Chong

De vragen die hij op Schiphol krijgt, gaan vooral over Manchester en natuurlijk over zijn invalbeurt in Parijs. "Ik moest warmlopen en hoorde ineens een fluitje van de trainer. Ik kan het nog steeds niet beschrijven. Echt fantastisch", zegt Chong.

'Sorry'

Geweldig verliep dat debuut overigens niet. Bij zijn eerste actie sprong de bal van zijn voet, vlak voor tijd zag hij een diagonale pass jammerlijk mislukken en in blessuretijd resulteerde geklungel van hem nog in een vrije trap voor tegenstander PSG.

Na afloop bood Chong via Instagram zelfs zijn excuses aan voor het geval hij de United-fans met zijn mislukte acties hartkloppingen had bezorgd. "Gelukkig kwam er geen goal uit, dus ik kwam ermee weg", zegt hij lachend.

"Ik kan natuurlijk veel beter, maar het is te verwachten dat je in je eerste grote wedstrijd niet altijd invalt zoals je dat wilt", aldus Chong, die onder interim-manager Ole Gunnar Solskjaer steeds vaker tot de wedstrijdselectie van Manchester United behoort.

"Dat hij mij liet invallen tegen PSG zegt ook wat over het vertrouwen dat de trainer heeft in de jeugdspelers. Mooi dat we de wedstrijd ook nog konden winnen."

Terug naar Feyenoord?

Chong staat nu op drie invalbeurten in het eerste elftal van United. Mede daarom gaan in Engeland stemmen op om hem voor een bepaalde periode te verhuren. De link met zijn oude club Feyenoord is dan snel gelegd. Is een tijdelijke terugkeer een optie?

"Een lastige vraag, omdat ik daar nu niet over nadenk", zegt Chong. En daarna in de mediatraining-modus: "Ik denk alleen na over United. Alles kan, ik sluit niets uit. Wat in de toekomst gebeurt, dat gebeurt."

Chong terug naar Feyenoord? 'Daar denk ik nog niet over na'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl