Bij de snackbar in Vianen waar Roos werkte, is ze ook herdacht
NOS NieuwsAangepast

Inzamelingsactie Utrecht groot succes, uitgebreid voor alle slachtoffers

Een inzamelingsactie voor de uitvaart van een van de dodelijke slachtoffers van de aanslag in Utrecht is zo'n groot succes dat is besloten een stichting te openen voor alle slachtoffers. Dat meldt RTV Utrecht.

"Omdat er nog steeds donaties binnenkomen, heb ik besloten een stichting te openen voor alle slachtoffers en nabestaanden van het schietincident", zegt initiatiefnemer Martje Beniest-Kleppe uit Vianen tegen de omroep.

Beniest-Kleppe begon de crowdfundingsactie gisteren in eerste instantie voor haar buurman, die zijn dochter Roos verloor bij de aanslag. Na minder dan een dag was er al bijna 90.000 euro gedoneerd, veel meer dan de 3500 euro waarop ze aanvankelijk hoopte. Daarop besloot ze de actie uit te breiden. Slachtofferhulp werkt met Beniest-Kleppe samen om het geld op de juiste plaats te krijgen.

"Mijn buurman heeft het niet breed, is alleenstaand en woonde met Roos samen", schreef ze bij de twee inzamelingsacties. "Om te voorkomen dat hij nog meer financiële zorgen krijgt door dit oneerlijke overlijden van zijn dochter, wil ik hem graag financieel ondersteunen door geld in te zamelen."

5 tot 200 euro

Beniest vroeg om een kleine bijdrage om haar buurman financieel een steuntje in de rug te geven voor het afscheid van zijn dochter. Daar hebben honderden mensen gehoor aan gegeven, met giften van 5 tot 200 euro.

De 19-jarige Roos uit Vianen is een van de drie dodelijke slachtoffers van de tramaanslag in Utrecht. De andere doden zijn twee mannen van 28 en 49 uit Utrecht. Gökmen T., de 37-jarige hoofdverdachte van de aanslag, zit vast.

Gisteren werd een man van 40 uit Utrecht opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het incident. Twee andere mannen die verdacht waren, zijn inmiddels vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl