Chelsea-speler Callum Hudson-Odoi
NOS Voetbal

Chelsea dient aanklacht in tegen Dinamo Kiev wegens racisme

Chelsea heeft naar aanleiding van een racistisch incident een officiële klacht ingediend bij de UEFA. Het incident vond donderdag plaats tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev, die de Engelsen met 0-5 wonnen.

De Londense club schrijft in een verklaring op de site dat er een speler racistisch is bejegend door een klein gedeelte van de thuisfans. Het incident is volgens de verklaring na het laatste fluitsignaal gemeld aan de scheidsrechter. Tevens hebben de voorzitter en secretaris direct na het duel gesproken met de gedelegeerde van de UEFA.

Volgens verschillende Engelse media gaat het om Callum Hudson-Odoi. De aanvaller werd beschimpt door een deel van de Kiev-aanhang, die apengeluiden maakten richting Hudson-Odoi. De 18-jarige speler meldde de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd direct aan zijn aanvoerder César Azpilicueta. Hij beklaagde zich vervolgens bij de scheidsrechter Tobias Stieler.

Het is niet het eerste incident tussen beide ploegen. In 2015 werden, tijdens de Champions League-wedstrijd tussen beide clubs, vier donkere Chelsea-fans aangevallen door de aanhang van Kiev. De Oekraïense ploeg kreeg na onderzoek van de UEFA een boete van 50.000 euro en één wedstrijd zonder publiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl