Extra bewaking bij het binnenhof na de gebeurtenissen in Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Politieke partijen leggen campagne stil

De politieke partijen leggen in verband met de gebeurtenissen in Utrecht de campagneactiviteiten neer. Dat is na overleg besloten. Niet iedereen stopt, het Forum voor Democratie van Thierry Baudet gaat door. Alle fractievoorzitters uiten hun zorgen en leven mee. Het televisiedebat van EenVandaag gaat vanavond niet door.

Partijen leggen campagne onmiddellijk stil

"Vreselijke berichten uit Utrecht" twittert CDA-fractieleider Buma. "In gedachten ben ik bij de slachtoffers en hun familie."

Lillian Marijnissen (SP) spreekt ook van afschuwelijke berichten. "De gedachten gaan uit naar de slachtoffers en de hulpverleners."

"Er zijn mensen die nu misschien voor hun leven vechten, en om dan te debatteren over pensioenen en zorg is niet gepast", aldus PVV-leider Wilders, die heel lang in de wijk woonde. "Verschrikkelijk wat er is gebeurd".

"Ongepast om nu campagne te voeren", zegt ook ChristenUnie leider Segers. "We bidden voor de slachtoffers en hulpdiensten."

Forum voor Democratie legt de campagne dus niet stil. Volgens partijleider Baudet is het nu juist essentieel om samen te komen en te praten over de toekomst van het land. Hij gaat met zijn collega Hiddema vanavond naar het Kurhaus in Scheveningen voor een partijbijeenkomst.

Eerder sprak premier Rutte al van een verontrustende situatie. Hij kwam eerder bijeen voor overleg met het crisisteam en brak daarvoor het wekelijkse coalitieoverleg af. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid sluit een terroristisch motief niet uit.

Rutte: zeer zorgelijk

Eerder lieten fractievoorzitters Klaver (GL) en Asscher (PvdA) al weten dat ze niet naar de landelijke pensioenendemonstratie in Rotterdam. "Gezien de situatie in Utrecht hebben wij besloten niet te gaan We volgen de ontwikkelingen op de voet. In gedachten zijn wij bij de slachtoffers en de hulpverleners."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl