De spelers van FC Groningen vieren een feestje

Kansen verprutsend FC Groningen wint nipt van ADO Den Haag

FC Groningen heeft ook zijn vijfde thuisduel van 2019 gewonnen. De noordelingen klopten ADO Den Haag in een matig duel met 1-0.

De eerste helft was het aanzien amper waard. Groningen had een licht overwicht maar verder dan een schot van Kaj Sierhuis in het zijnet kwam het zelf niet.

Lex Immers stak na ruim een half uur een helpende hand toe. Na een hoekschop van Iliass Bel Hassani verdween de bal via zijn borst in het Haagse doel. Daarna werd het onvriendelijk en deelde scheidsrechter Dennis Higler in tien minuten vijf gele kaarten uit.

Achtste plaats

John Goossens had na de rust de 1-1 op zijn voet, maar hij faalde. Meer lieten de gasten niet zien maar omdat de thuisploeg talloze kansen om zeep hielp, bleef ADO lang in leven. Met name Ritsu Doan en Mimoun Mahi hadden Groningen eerder in veilige haven kunnen brengen.

FC Groningen verkeerde voor de winterstop in de onderste regionen van de eredivisie, maar is dankzij twintig punten uit de afgelopen negen wedstrijden - er werd alleen verloren van PSV - opgestoomd naar de achtste plaats. ADO staat slechts drie punten boven een nacompetitiepositie.