RCS

Wielrenner Aleksej Loetsenko heeft op een curieuze manier de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico gewonnen. Loetsenko reed in de slotfase alleen op kop en had een voorsprong van een kleine minuut op de klassementsmannen.

In de afdaling van de slotklim, de Muro dei Cappuccini, miste de Kazach een bocht. Hij belandde in de berm, maar slaagde erin op zijn fiets te blijven zitten. Op twee kilometer ging Loetsenko daadwerkelijk onderuit toen hij te hard door een bocht wilde.

Klassementsleider Adam Yates, Primoz Roglic en Jakob Fuglsang vonden daardoor de aansluiting bij de leider, maar Loetsenko greep in de sprint alsnog de ritzege.

Yates blijft klassementsleider

In het klassement handhaafde Yates zijn leidende positie. Hij heeft een voorsprong van zeven seconden op Roglic.

Loetsenko glijdt, valt, wordt ingelopen en wint Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Tom Dumoulin kon het tempo van Yates en Roglic op de beklimmingen niet volgen. Hij kwam 23 seconden later over de streep in een klein peloton. Dumoulin geeft 50 tellen toe op de Brit.

"We wisten dat het een moeilijke etappe zou worden en in de finale voelde ik me niet super", reageerde Dumoulin. "Daardoor kon ik de besten niet volgen.

"Ik ben nog niet in topvorm, maar ik hoop dat mijn benen morgen beter zijn."

Adam Yates in de leiderstrui van de Tirreno RCS

De top van het klassement

1. Adam Yates
2. Primoz Roglic +0,07
3. Tom Dumoulin +0,50
4. Julian Alaphilippe +0,56
5. Sam Oomen z.t.
Sam Oomen LaPresse - D'Alberto / Ferrari

Zondag staat er opnieuw een bergetappe op het programma in de Tirreno. De vijfde rit voert de renners over vier beklimmingen naar Recanati.

De Italiaanse rittenkoers duurt nog tot en met dinsdag.

STER reclame